Prezentarea viitorului model SUV al Dacia la salonul auto de la Frankfurt, solicitarea Comisiei Europene faţă de România pentru modificarea taxei de poluare şi anunţarea statisticilor referitoare la restanţele populaţiei sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Dacia vrea să prezinte modelul SUV la salonul auto de la Frankfurt, din luna septembrie, şi ar putea lansa, de asemenea, un MPV (vehicul de familie) sau sedan mai mare, păstrând politica de preţuri scăzute, potrivit reprezentanţilor companiei din grupul Renault, spune capital.ro.

Comisia Europeana a cerut, joi, Romaniei sa modifice legislatia privind aplicarea taxei de poluare, iar Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania considera ciudata cerinta, din moment ce procedura de infringement deschisa Romaniei in 2007 a fost inchisa in 2009. Asociatia se intreaba de ce solicitarea vine tocmai acum si emite ipoteza cum ca statele care sunt mai demult in UE isi vor stimula piata masinilor noi daca tot mai multe masini vechi vor ajunge in zona Europei Centrale si de Est, potrivit hotnews.ro.

Restantele populatiei si agentilor economici la credite au ajuns in mai la 5,56 miliarde lei, in crestere cu 10,4% fata de aprilie si de 3,4 ori mai mari fata de aceeasi luna din 2008, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei, susţine zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Lafarge Agregate si Betoane imprumuta 100 milioane lei de la actionarul majoritar, pentru un an (standard.ro)

BVB închide pe verde, la 1,39% (antena3.ro)

Băncile se bat în oferte pentru Prima Casă (realitatea.net)

Barclays vine cu estimari mai sumbre: Economia Romaniei va scadea in 2009 cu 6% (wall-street.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.