Întâlnirea sindicaliştilor feroviari cu oficialii Ministerului Transporturilor pentru discutarea problemei salariilor, problemele financiare grave din domeniul energetic şi garanţiile premierului Boc referitoare la programul „Prima Casă” sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Feroviarii şi conducerea CFR Marfă se întâlnesc miercuri pentru a hotărî care sunt soluţiile pentru reducerea fondului de salarii – disponibilizări sau reducerea timpului de lucru – pentru a nu fi repetate întârzierile cu acordarea drepturilor salariale, compania anunţând o reducere de 44%, scrie capital.ro.

Sectorul energetic începe să se confrunte cu mari probleme financiare din cauza crizei economice. Ministrul economiei, Adriean Videanu, a afirmat după o şedinţă a coaliţiei, că principalii furnizori de energie, printre care şi Romgaz, încep să intre în blocaj financiar. Videanu consideră că trebuie găsite, în 2 săptămâni, soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii, potrivit hotnews.ro.

Românii care îşi vor cumpăra locuinţe prin programul „Prima Casă”, dar care nu-şi vor mai putea achita ratele, vor primi banii plătiţi până în acel moment înapoi, precizează realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Abramovici, iaht de 300 de milioane de euro (evz.ro)

Air France primeşte 68 mil. euro despăgubiri pentru avionul prăbuşit în Atlantic (antena3.ro)

BERD: există în continuare „ceva putred” în sistemul bancar european (zf.ro)

Bursa a scăzut puternic în şedinţa de luni, influenţată de afirmaţiile miniştrilor de finanţe din G8 (standard.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.