Bătălia operatorilor de transport aerian pe clienţi, negocierile pe tema legii unice a salarizării şi aprecierile ministrului Agriculturii Ilie Sârbu pe tema numirii unui comisar european pe probleme de agricultură sunt principalele ştiri ale orei.

Negocierile pe tema legii unice a salarizarii in sistemul bugetar au intrat pe ultima suta de metri. In aceasta saptamana, au fost purtate discutii cu reprezentantii tuturor ministerelor in vederea stabilirii salariilor din grila unica. Saptamana viitoare, grupul de lucru de la Ministerul Muncii  va finaliza proiectul de lege privind salarizarea unica. Potrivit propunerilor venite din partea ministerelor, magistratii, sefii din politie si armata ar putea primi printre cele mai mari salarii, consideră hotnews.ro.

In ultima perioada ofertele de pret pentru bilete de avion si pachete turistice au ajuns la ordinea zilei, iar majoritatea operatorilor aerieni si a agentiilor de turism au intrat in hora preturilor reduse. Reprezentantii grupului Eurolines spun ca majoritatea ofertelor de bilete de avion sunt pentru Anglia, Franta, Spania si Italia, potrivit zf.ro.

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat vineri ca este resemnat in privinta numirii unui comisar european pentru agricultura avand in vedere sansele mici pe care le are Romania in conditiile in care Franta a facut deja o nominalizare, scrie standard.ro.

Alte titluri importante din economie

Letonia reduce cu 20% salariile bugetarilor (capital.ro)

Ţiriac a îngheţat proiecte imobiliare de un miliard de euro (gandul.info)

Unirea Shopping Center, profit de 3.5 mil. lei în T1 (antena3.ro)

Preturile la import din SUA, avans de 1,3% in mai (wall-street.ro)

Dinu Patriciu a achiziţionat 54,1% din fondul imobiliar Deutsche Land (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.