Erste Bank studiază schimbările obiceiurilor de economisire din Europa Centrală şi de Est pe fondul crizei, scrie capital.ro, Traian Băsescu se războieşte cu sporturile magistraţilor, potrivit evz.ro şi Emil Boc are în plan extinderea programului guvernamental „Prima casă”, potrivit wall-street.ro sunt temele ultimei ore pe site-urile din .ro.

Un studiu realizat de Erste Group în Austria, Cehia şi România relevă tendinţa din ce în ce mai mare a oamenilor spre economisire. Deşi în ultimii ani instrumentele financiare cu rată mare de profit au fost preferate produselor clasice ale băncilor, în perioada de criză oamenii revin la produse bancare care pot fi înţelese uşor, prezintă un grad ridicat de siguranţă şi aduc profit, scrie capital.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut azi Parlamentului să suspende plata unor sporuri restante pentru magistraţi şi să reexamineze ordonanţa nr. 225/2008 privind acordarea unor drepturi salariale personalului din sistem, relatează evz.ro.

Premierul Emil Boc a declarat la Alexandria cu prilejul unei vizite de sustinere a candidatilor la alegerile europarlamentare, ca Executivul are in vedere extinderea programului “Prima casa”, daca se va dovedi ca acesta are succes, apreciază wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

ING nu renunţă la operaţiunile din România (adevarul.ro)

Almunia cere noilor state membre UE să continue reformele, pentru a ieşi din criză (tmctv.ro)

Murfatlar va investi pana la 1,5 milioane euro in modernizarea unitatii de productie (zf.ro)

ARAI: Programul „Prima Casă” va favoriza apartamentele situate în „blocuri comuniste”  (realitatea.net)

Premieră în lume: xpPhone, telefonul pe care rulează sistemul de operare Windows XP (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 12.00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.