Decizia Aeroportului ‘Transilvania’ a fost luată după ce instanţa a admis reclamaţia Sindicatului Independent al Aeroportului Cluj-Napoca, referitoare la suportarea din bugetul CJ Mureş a prelucrării zborurilor cu aeronave scutite de la plata tarifelor aeroportuare.

‘Pe cale de consecinţă, Aeroportul ‘Transilvania’ din Târgu Mureş nu va putea primi compensaţie pentru aceste activităţi din fonduri publice şi acestea vor fi susţinute din veniturile sale proprii (…) Precizăm că nici activităţile de interes public şi nici cele comerciale efectuate de Aeroportul ‘Transilvania’ nu sunt afectate deloc de această decizie, ci se impune, mai degrabă ca principiu susţinerea din fonduri proprii de către aeroport a activităţilor de prelucrare a zborurilor şi a pasagerilor aeronavelor scutite de la plata tarifelor aeroportuare precum şi achiziţia sau întreţinerea echipamentelor specifice necesare deservirii la sol a aeronavelor scutite de plata tarifelor aeroportuare’, a arătat preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului, Andras Peti, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, activităţile de interes public şi cele comerciale efectuate de aeroport funcţionează în regim normal, din totalul mişcărilor de aeronave înregistrate la Aeroportul din Târgu Mureş în cursul anului 2012, peste 90% au fost zboruri comerciale.

‘Astfel, din numărul total al zborurilor, de 3140, înregistrate în cursul anului trecut la Aeroportul din Târgu Mureş doar 7,92% (249) au reprezentat zboruri umanitare sau alte zboruri scutite de taxele aeroportuare potrivit prevederilor legale. Majoritatea covârşitoare a mişcărilor aeriene efectuate la Aeroportul Internaţional ‘Transilvania’ Târgu Mureş, 2891 la număr, fiind zboruri de natură comercială’, a precizat conducerea Consiliului de Administraţie.
Aeroportul din Târgu Mureș este unul dintre hub-urile operatorului aerian low cost, Wizz Air. De pe Transilvania, Wizz Air zboră către 12 destinații, printre care Roma, Budapesta, Milano, Londra și Madrid.