”În legătură cu posibilitatea reducerii în ansamblu a fiscalităţii, aceasta este condiţionată de rezultatele economice din acest an. Dacă avem o creştere ce se apropie de 1,52%, va exista spaţiul necesar pentru începerea etapelor de reducere a TVA. În legătură cu contribuţiile la asigurările sociale, există acum la nivel de Guvern discuţii privind reducerea. Avem în discuţie un pachet de stimulare a investiţiilor din România”, a spus ministrul. Potrivit oficialului, până acum s-au derulat în plan politic și nu s-a tras nicio concluzie.
”În preocuparea noastră există pentru semestrul doi din acest an posibilitatea demarării acestui program. Pentru reducerea contribuţiilor, discuţiile sunt mai avansate. Avem în calcul şi ipoteza introducerii din semestrul doi din acest an”, a afirmat Varujan Vosganian.

Proprietarul Fabricii de Rulmenţi Bârlad, URB Grup, a solicitat, marţi, Guvernului, sprijin fiscal pentru producătorii locali şi măsuri împotriva produselor contrafăcute. ”Fabrica Rulmentul Bârlad a pus problema reducerii de TVA pentru încurajarea investiţiilor, dar acest lucru depinde de rezultatele economiei”, a adăugat Vosganian.