Potrivit Express, premierul David Cameron poate declara situaţie de urgenţă economică, în aceste condiţii regula deschiderii graniţelor putând fi suspendată.

Ce poate însemna urgenţă economică mai mult decât situaţia riscantă a economiei noastre şi perspectiva a zeci de mii de români şi bulgari venind aici să profite de standardele noastre de viaţă mai ridicate? – se întreabă cotidianul britanic.

“Pur şi simplu nu ne putem permite o întoarcere la graniţe deschise, şi nu e vorba doar de cifre, se continuă în comentariu. Ştim din statisticile poliţiei că, atunci când vin românii, unii aduc cu ei crima organizată. Având în vedere că încă sunt controale, este cu atât mai izbitor faptul că românii se situează pe locul al doilea în ce priveşte arestările de străni, după polonezi. Se crede, de pildă, că 90% din fraudele din bancomate sunt comise de bande de români. Să le deschidem graniţele ţării ar fi curată nebunie”, apreciază Express, care conchide că premierul Cameron merită laude pentru ce a făcut până acum pentru imigraţie şi că nu trebuie făcut nimic care să pună în pericol munca sa.

Sursa: Agerpres