”Este un mesaj care este perfect coerent în abordarea noastră”, a afirmat el la capătul unei reuniuni de două zile cu omologii săi din principalele ţări bogate şi emergente.
Guvernul francez tocmai a recunoscut că nu va reuşi, din cauza degradării economice, să readucă deficitul public al Franţei la 3 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) până al capătul anului, după cum s-a angajat să o facă. În ceea ce-l priveşte, G20 a pus accent pe ‘strategii bugetare pe termen mediu credibile’ mai degrabă decât pe obiective cifrate şi termene-limită precise pe termen scurt, după cum a făcut-o până de curând, potrivit Agerpres.
”Luarea în calcul a situaţiei economice trebuie să ne permită să nu mai adăugăm austeritate recesiunii”, a apreciat ministrul, ”păstrându-ne în acelaşi timp o orientare pe termen mediu care să fie ancorată în seriozitate”. Pierre Moscovici a repetat că Franţa este angajată într-un dialog cu Comisia Europeană, care îşi va prezenta noile previziuni de creştere şi deficit public la 22 februarie. ”Nu există nicio dorinţă din partea noastră să relaxăm efortul”, a asigurat el, promiţând continuarea reformelor structurale.