”Contribuabilii nu ştiu dacă au înţeles importanţa acestei date. Trebuie să îşi facă o analiză. Noi am făcut cu toţi clienţii noştri o analiză detaliată pe ultimii trei ani fiscali a situaţiei lor fiscale privind impozitul profit”, a spus Ristea. Potrivit acesteia, prin această plată anticipată se poate crea un avantaj pentru contribuabili pe cash flow.

”Se poate crea un bun avantaj pe următorii doi ani sau un dezavantaj. Această declaraţie, dacă o fac acum, este valabilă pentru doi ani fiscali. Deci trebuie făcută o analiză a evoluţiei impozitului pe profit cel puţin pe ultimii 2-3 ani şi să fac o evoluţie şi a business-ului în următorii ani”, a explicat oficialul Nexia International.
Aceasta a mai afirmat, citată de Agerpres, că nu este evaziune fiscală, ci un lucru pe care poate fi făcut legal, dar este foarte important pentru contribuabil să conştientizeze că poate să facă acel lucru.
”Dacă firma intenţionează să îşi reducă activitatea şi să obţină un profit impozabil mai mic este avantajos să nu opteze pentru această plată anticipată pentru că trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar trimestrial şi la sfârşit de an are sume de primit din contul impozitului pe profit de la stat pe care fie să le regularizeze, fie le primeşte cu întârziere”, a mai spus Ristea.