”Eu am solicitat, în discuţiile cu cei de la FMI, o prelungire cu două luni pentru a putea finaliza pe zona de reforme structurale. Adică se finalizează listarea Transgaz, se avansează cu procedura de restructurare la Oltchim, inclusiv e foarte posibil să avem până atunci avansate discuţiile pentru o nouă licitaţie la Oltchim. Se începe procedura pentru CFR Marfă, deci ceea ce ţine de reforme structurale şi eu am solicitat două luni. Decizia aparţine, sigur, celor de la FMI”, a spus Ponta.
Potrivit premierului, după finalizarea actualului acord cu FMI, România va începe negocierea pentru un altul de tip preventiv, însă ţara noastră nu are nevoie să împrumute bani de la Fond.

”Nu avem nevoie şi nici în evaluarea celor de la FMI şi a CE, România nu are nevoie să împrumute vreun euro, dar un acord preventiv ne ajută, aşa cum ne-a ajutat la început de an, alături de stabilitatea politică, să ne împrumutăm foarte ieftin, ultima dată săptămâna trecuta domnul Voinea m-a informat că ne-am împrumutat la euro cu o dobândă de 3% pe trei ani, să păstrăm un curs de schimb euro-leu foarte bun şi să devenim în continuare interesanţi pentru zona de investiţii”, a explicat Ponta.

Primul-ministru a precizat că luni va avea o întâlnire cu delegaţia FMI. (Sursa: Agerpres)