Pentru 2013, LeasePlan estimează că va investi aproximativ 20 de milioane euro în achiziţia de noi autovehicule. „Anul trecut LeasePlan şi-a majorat afacerile datorită faptului că multe companii au considerat că este momentul să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto prin leasing operaţional, deşi până în 2012 au preferat să cumpere autovehiculele. Astfel, criza economică a impus o abordare pragmatică din partea companiilor în privinţa costurilor. 2012 a însemnat creşterea organică a flotelor clienţilor existenţi, dar şi atragerea de clienţi noi“, a afirmat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.

În privinţa numărului de autovehicule administrate, LeasePlan a depăşit cu aproximativ 100 de unităţi targetul estimat pentru 2012. Astfel, la sfârşitul anului trecut, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 7.507, în creştere cu 20% faţă de 2011, compania deţinând şi cea mai mare flotă proprie, de 6.667 de autovehicule. Din totalul de autovehicule aflate în flota LeasePlan, 6.609 sunt în sistem full operational leasing, în vreme ce 58 sunt în sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finanţarea). Pentru restul de 840 de autovehicule, LeasePlan asigură doar serviciile de gestionare a flotei.
Anul care tocmai s-a încheiat a însemnat pentru LeasePlan şi preluarea poziţiei de lider pe piaţa locală de leasing operaţional, cu o cotă de piaţă de aproximativ 17%.