”Am în pregătire un ordin pentru reorganizarea acestor birouri. Vom avea opt- zece birouri la nivel naţional cu câte doi salariaţi fiecare”, a declarat ministrul, menționând că se va uita și către birourile de reprezentare din afara țării, nouă la număr. ”Ni se cere creșterea numărului de astfel de birouri, însă o să analizăm cererile”, a completat Grapini. Aceasta a menționat că una dintre prioritățile pe zona de turism va fi creșterea numărului de turiști români care să-și petreacă vacanțele în țară.

De altfel, în şedinţa de Guvern de miercuri se va adopta o hotărâre pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Turism, care va avea personalitate juridică, dar ca buget va rămâne în coordonarea Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Maria Grapini a cerut reprezentanţilor asociaţiilor din turism să analizeze eficienţa participării la toate cele 60 de târguri internaţionale, astfel încât banii să nu fie cheltuiţi degeaba.
Legea turismului, tot în dezbatere
Un nou proiect al Legii turismului va fi elaborat de asociaţiile din turism şi servicii şi va fi dezbătut în Parlament în 2013, a declarat Maria Grapini.

”Am avut prima întâlnire cu asociaţiile din turism şi servicii pentru discutarea modului de colaborare şi a parteneriatului public privat pe care vreau să îl realizez în continuare. Nu am discutat numai ce este cu impozitul forfetar. I-am consultat dacă vor să menţin Legea turismului. Vor lua variantele de legi şi vor face o lege şi, cu acel proiect, vom intra în discuţie în Parlament. Nu la începutul anului, în primele luni, dar în 2013”, a spus Maria Grapini.
Aceasta a adăugat faptul că va ține cont de cererile asociaților din turism, TVA redus în turism, tichete de vacanță și scutire de impozit pe capitalul reinvestit.