De exemplu, numărul accidentelor cu incapacitate temporară de muncă este încă prea mare: 7 în 2012 în comparaţie cu 5 în 2011, în rândul propriilor angajaţi respectiv 9 faţă de 7 la contractori. Obiectivul nostru poate fi atins şi este clar: zero accidente”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.
În ultimii doi ani, compania a derulat pentru angajaţii proprii şi contractori instruiri speciale SMART pentru identificarea riscurilor de accidentare. Un sistem centralizat de observare, monitorizare şi raportare a situaţiilor periculoase a fost pus la punct. Numărul acestor situaţii – descoperite şi rezolvate – a crescut cu o treime faţă de 2011.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în domenii precum auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare. Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind al patrulea cel mai mare producător de minereu de fier.
În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde de doalri şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel.