Creşterea volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) din noiembrie s-a datorat, în principal, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+25,7%) şi a celor de construcţii noi (+13,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,5%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: la clădirile nerezidenţiale (+16,6%), la construcţiile inginereşti (+13,6%) şi la clădirile rezidenţiale cu (+2,1%).
Creşterea volumului lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012, s-a datorat creşterilor la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+22,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,4%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 15,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,5%, respectiv cu 8,7%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,2%.

Faţă de luna noiembrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 1,4%, înregistrându-se creşteri la lucrările de construcţii noi (+3,0%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+0,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,3%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale (+19,5%) şi la construcţiile inginereşti (+1,2%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 20,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna noiembrie 2011 a scăzut cu 1,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-3,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2,1%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 14,0%, respectiv cu 2,5%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 19,0%.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 2,3%. Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 9,5%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,4%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-8,9%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,0%, respectiv cu 1,5%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 7,9%.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+13,5%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 11,3%, respectiv cu 6,5%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,2%, respectiv cu 2,0%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,8%.