El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că există şi alţi posibili investitori în clubul clujean.

‘Şi cei de la Alexandrion şi alţii şi-au manifestat interesul de a prelua Universitatea odată ce s-ar lămuri din punct de vedere juridic şi penal situaţia actualilor acţionari. Cu alte cuvinte, există mult mai mulţi doritori de a se implica la Universitatea Cluj ca investitori, dacă situaţia ar fi foarte clară juridic şi penal în momentul de faţă, la actualii acţionari. Toţi cei care au avut şi au intenţia de a prelua Universitatea şi-au exprimat rezerve serioase cu privire la situaţia financiară şi eventualele consecinţe penale ale anchetelor în curs. Din acest punct de vedere aşteptăm o lămurire foarte rapidă şi clară a situaţiei financiare pentru a fi transparentă şi, de asemenea, de a se finaliza anchetele judiciare, pentru a se şti până unde este întinderea responsabilităţilor acţionarilor şi de unde începe posibilitatea clubului de a avea o dimensiune pentru viitor curată şi fără implicaţii de natură juridică’, a menţionat Emil Boc.

El a adăugat că în momentul de faţă există un blocaj, ‘determinat de faptul că nu există o situaţie certă, exactă a tuturor datoriilor pe care clubul le are şi toţi cei care doresc să investească – şi nu sunt vremuri uşoare pentru a investi în fotbal – au reticenţe cu privire la cuantumul acestor datorii’.

Potrivit lui Emil Boc, problemele financiare vor fi foarte prezente în fotbalul românesc.

‘Eu spun informal că vor fi mari probleme în fotbal cu finanţarea. Nu numai la Cluj, ci şi în divizia A, şi mai ales în divizia B. De aceea poate va avea loc o restructurare şi la nivelul federaţiei’, a completat Emil Boc.
Anul trecut, frații Bultoc, prezenți în TOP 300 Capital cu o avere estimată la 37-38 de milioane de euro au fost interesați de preluarea clubului ardelean.