Conform legislaţiei israeliene, o condamnare pentru fraudă şi trafic de influenţă ar face ca Lieberman să nu fie eligibil pentru un post în viitorul guvern israelian, ce va fi format după alegerile parlamentare din 22 ianuarie.
Avigdor Lieberman şi-a prezentat oficial demisia din postul de ministru de externe pe 16 decembrie, în speranţa că va reveni la putere după legislativele programate pentru 22 ianuarie. ”Părăsesc temporar guvernul. Cred că întreruperea va fi de foarte scurtă durată. Sper ca procesul meu judiciar să fie unul rapid, aceasta este calea corectă şi nu mă voi abate de la ea”, a declarat Lieberman pentru presă, făcând aluzie la un eventual acord negociat cu Parchetul, înainte de a-i înainta premierului Benjamin Netanyahu scrisoarea de demisie, potrivit Agerpres. 
”Nu sunt îngrijorat. Singura mea preocupare este să fiu activ în campania electorală”, a subliniat el. Lieberman (54 de ani) a fost inculpat pe 13 decembrie pentru trafic de influenţă şi fraudă după ce a obţinut o promovare pentru un fost ambasador în Belarus, care îi furnizase informaţii confidenţiale privind o anchetă lansată de poliţie împotriva sa. Avigdor Lieberman încă este deputat, lider al partidului Israel Beitenu şi numărul doi pe lista comună elaborată împreună cu Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu.