”Ne exprimăm speranţa că noua administraţie americană va adopta o politică care să vizeze rezolvarea acestui conflict”, a declarat Al-Arabi, aflat la Ramallah, în Cisordania, însoţit de şeful diplomaţiei egiptene, Mohamed Kamel Amr.
El a făcut cunoscut că discuţiile cu liderul palestinian Mahmoud Abbas s-au referit la ”plasa de siguranţă” în valoare de 100 milioane de dolari promisă de organizaţia panarabă în cazul sancţiunilor financiare israeliene ca răspuns la obţinerea de către Autoritatea Palestiniană a statului de stat observator la ONU, la 29 noiembrie. Acesta nu a precizat însă când aceste fonduri vor ajunge la Autoritatea Palestiniană, confruntată de mai multe luni cu o gravă criză financiară, potrivit Agerpres.
La începutul lunii, guvernul israelian a anunţat blocarea pentru luna decembrie a transferului taxelor datorate Autorităţii Palestiniene, cu titlu de sancţiuni, apreciind că demersul acesteia la ONU este contrar acordurilor semnate.
Pe de altă parte, Nabil al-Arabi a mai anunţat că a discutat cu preşedintele Abbas despre ”următoarele etape ale acţiunilor politice arabe, după ce Autoritatea Palestiniană a obţinut statutul de stat observator la Naţiunile Unite, pentru a se ajunge la retragerea israeliană din teritoriile ocupate”.