Posesorii de carduri Visa vor cheltui online peste 565 milioane euro, cu ocazia promoţiilor ”Mega Monday”, dintre care 80% pe carduri de debit, potrivit estimărilor companiei de tehnologie de plăţi.

Cumpărătorii vor cheltui în medie 400.000 euro pe minut, iar momentul de vârf se estimează că va avea loc în intervalul orar 20.00 – 21.00 GMT.

Visa Europe se aşteaptă să proceseze aproximativ 7.000 de tranzacţii în fiecare minut, în contextul în care consumatorii din Europa sunt în căutarea cadourilor de Crăciun şi încearcă să beneficieze de ofertele online şi să evite aglomeraţia generată de cumpărăturile de Crăciun.

”Cu ocazia Mega Monday, estimăm că anul acesta se va înregistra o creştere de 20% comparativ cu 2011 şi că vom procesa, pentru prima dată, 10 milioane de tranzacţii online într-o singură zi în Europa. Observăm că tot mai mulţi consumatori apelează la internet pentru a face cumpărături”, declară Steve Perry, director comercial al Visa Europe, citat de Agerpres.

În magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele două zile de dinaintea Crăciunului sunt de obicei cele mai aglomerate pentru cumpărături. Se estimează că mulţi cumpărători vor alege weekend-ul 22 – 23 decembrie pentru a-şi face cumpărăturile de ultim moment. Cea mai aglomerată zi pentru a face cumpărături pe arterele comerciale importante din Europa va fi sâmbătă, 22 decembrie, potrivit Visa Europe.

Visa îşi bazează estimările pe datele privind evoluţia volumului tranzacţiilor până în prezent şi pe comportamentul de plată observat în anii anteriori în preajma Crăciunului.

Mai mult de un euro, din fiecare şapte euro cheltuiţi în Europa, provine de pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de încredere indicatori ai tendinţelor privind comportamentul de plată al consumatorilor.