”În cursul ultimelor două luni, am realizat mai mult decât ce s-a încercat în ultimele trei decenii (…) În curând, toată lumea îşi va da seama de asta. Şi atunci nimeni nu va mai pune la îndoială aparteneţa noastră la euro sau să ceară ştergerea datoriei”, a afirmat el.

”Datoria noastră este în prezent considerată oficial ca sustenabilă. Pentru aceasta însă, bineînţeles că vom avea nevoie de o creştere stabilă. Încercăm să ieşim din recesiune, pentru a avea suficiente venituri ca să plătim dobânzile şi împrumutul principal”, a adăugat el.

Premierul grec a mai promis că ”vom rămâne în zona euro! Ambiţia noastră este de a transforma Grecia în mod spectaculos, trecând de la exemplu negativ plin de probleme la o economie model dată ca exemplu”.

El a apreciat că Țproblema structurală cea mai gravă a Greciei o constituie evaziunea fiscală” şi a mai menţionat că Atena nu se va concentra asupra politicii de austeritate.

”O politică de austeritate în plină recesiune nu poate duce la o economie sănătoasă. Acest tip de politică destabilizează democraţia, distruge coeziunea socială şi poate favoriza extremismul politic”, a avertizat el.

În legătură cu nemulţumirea opiniei publice germane faţă de repetatele planuri în favoarea ţării sale, Samaras a afirmat: ”Să fim serioşi, dumneavoastră vorbiţi despre criză, însă noi o trăim, suferim din cauza ei”.

”Nimeni nu are un interes mai mare decât grecii ca să lase toate acestea în urmă”, a mai insistat Antonis Samaras, citat de Agerpres.