“Extindem consolidarea bugetară cu încă un an, până în 2017/18Ț, a declarat George Osborne, în parlament, cu ocazia tradiţionalului discurs de toamnă privind starea economiei.

Promotor al austerităţii, ministrul finanţelor a fost nevoit să admită că obiectivul său de reducere a raportului datorie/PIB începând din 2015/2016 va fi ratat şi că acesta va fi atins de-abia în 2016/2017.

Guvernul britanic a revizuit, de altfel, în scădere previziunile de creştere, de la +0,8% pentru anul în curs la o contracţie de 0,1%, şi de la 2% la 1,2% pentru 2013, informează Agerpres.

“Ne confruntăm cu numeroase probleme venind din străinătate”, a declarat Osborne, indicând spre SUA şi zona euro. El a dat însă asigurări că “economia britanică este în curs de însănătoşire”, chiar dacă aceasta “va lua timp”.

Ministrul finanţelor a confirmat continuarea politicii de austeritate a guvernului de coaliţie conservator-liberal, insistând că “Marea Britanie se află pe drumul cel bun, iar a face cale întoarsă ar fi un dezastru”.

George Osborne a anunţat noi măsuri de economii, ce prevăd limitarea anumitor prestaţii sociale şi combatarea evaziunii fiscale.