Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor în cadrul măsurii 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice și măsurii 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole. Cererile pot fi depuse de cei interesați  până la data de 18 ianuarie 2013.  Sumele aferente celor două măsuri însumează 230 de milioane de euro și provin din fondurile europene alocate României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
În legătură cu înființarea depozitelor pentru legume și fructe din producția internă, proiecte de investiții finanțate cu 80 de milioane de euro, prin măsura 123, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat: ”Vrem să facem cât mai multe depozite la nivel naţional astfel încât legumele şi fructele româneşti să fie păstrate în spaţii cu atmosferă controlată. Am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanţii hypermarketurilor și i-am întrebat de ce nu cumpără produse româneşti. Răspunsul a fost foarte simplu: pentru că produsele româneşti, legumele şi fructele, în primul rând, nu sunt etichetate, ambalate, sortate aşa cum ar fi trebuit şi, în al doilea rând, pentru că le găsim doar o perioadă de trei-patru luni în România. De aceea, a rezultat această necesitate de a avea depozite de colectare legume-fructe, unde să găsim mărul românesc aşa cum este cel de la Mărăcineni, de exemplu, şi să poată fi găsit în hypermarketurile din România chiar şi 12 luni pe an. În atmosferă controlată, mărul românesc poate fi păstrat şi 12 luni. Acesta este obiectivul pe care l-am avut în vedere când am dat drumul la acest program care are o alocare bugetară de 80 milioane euro şi sper că acesta să fie doar începutul creării unor centre de colectare”.
De asemenea, MADR anunță că, până la data de 19 decembrie 2012, fermierii pot depune cererile pentru măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b) păsări.