”Am calculat un necesar de investiţii de 92 milioane euro pentru cele patru mine viabile din Valea Jiului – Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni – , anul viitor. În Mintia şi Paroşeni sunt necesare investiţii de aproximativ 300 milioane euro, cu garanţii de stat”, a afirmat Costel Alic.

Acesta a precizat că, în prezent, CE Hunedoara negociază cu Eximbank şi cu Ministerul Finanţelor pentru obţinerea garanţiilor de stat pentru investiţii. ”Suntem în negocieri cu Eximbank şi cu Ministerul Finanţelor pentru garantarea de către stat a investiţiilor pentru Mintia şi Paroşeni”, a spus reprezentantul Complexului Energetic.

CE Hunedoara produce, în prezent, 2,1 TW şi trebuie să atingă, în 2015, un nivel de 5 TW.

”Ca să facem faţă cerinţelor din piaţă mai trebuie să trecem o etapă. Prin fuziune prin absorbţie trebuie să vină şi cele patru mine viabile din Valea Jiului în complex, urmând să fim un jucător regional pe piaţa de energie. La intrare cantitatea de cărbune trebuie să fie de 3,5 milioane tone şi la ieşire trebuie să se producă 5 TW. Acum producem 2,1 TW şi trebuie să ajungem la 5 TW, în 2015”, a adăugat Costel Alic. (Sursa: Agerpres)