Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Spania a anunţat joi că numărul conexiunilor de telefonie mobilă a scăzut cu 242.000 în luna septembrie, a opta lună consecutivă de declin înregistrată de Spania, ţară cu cea mai ridicată rată a şomajului din zona euro (25,5%). Declinul din luna septembrie este mai mare decât cele 226.000 de conexiuni anulate în luna august, dar este mai mic decât recordul din luna aprilie când au fost anulate 380.000 de conexiuni.

În ultimele două luni, cei doi operatori de telefonie mobilă din Spania, Movistar (Telefonica) şi Vodafone, au redus tarifele chiar şi aşa mulţi consumatori s-au mutat la companiile mai mici precum Yoigo care oferă tarife mai bune.

Clienţii au renunţat la 254.000 de conexiuni Movistar în timp ce numărul clienţilor Vodafone a scăzut cu 178.000. În schimb, Yoigo a câştigat 40.000 de noi clienţi, iar Orange a atras 25.000 de noi utilizatori.

Atât Vodafone, cât şi Telefonica au folosit piaţa din Spania pentru a testa eliminarea subvenţiilor la smartphones. Săptămâna trecută însă Vodafone a anunţat că va reintroduce subvenţiile iar Telefonica a rămas singurul jucător care nu va oferi clienţilor telefoane la preţuri reduse.
Sursa: Agerpres