cora Bacău este al nouălea hipermarket din rețea (trei magazine în Bucureşti și cinci în provincie – la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanța și Arad), creând 300 de locuri de muncă. Până la sfârșitul anului, Cora România va mai deschide un magazin la București, pe șoseaua Alexandriei.

cora Bacău include un hipermarket (cu o arie de vânzare de 7.600 mp), o galerie (6.100 mp) cu 37 de magazine, 725 de locuri de parcare, spații de birouri pentru închiriat și un imobil cu 8 apartamente destinate tot închirierii.

 „Cu noul centru comercial de la Bacău, cora face primul pas în Moldova, care va fi urmat în viitor și de alții”, promite Philippe Lejeune, directorul general al cora România

Lejeune speră la o creștere organică a vânzărilor de 4-5%, în 2012. Cora se aştepta în 2011 o creştere a cifrei de afaceri cu 3%, comparativ cu nivelul de 328 milioane euro din 2010.

De altfel, Cora nu este singurul retailer care deschide, peste trei săptămâni, un nou magazin în Bucureşti. Cu noile inaugurări programate în următoarele săptămâni şi de Kaufland şi Auchan, numărul hipermarketurilor din Bucureşti va creşte la 23.