‘Am elaborat deja un program împreună cu administratorul judiciar, şi ca urmare putem spune că sunt create în acest moment toate premisele necesare pentru ca societatea comercială Aversa, aflată în insolvenţă, să reia activitatea de producţie a pompelor până la sfârşitul anului. Deoarece autorizaţia de mediu pentru fabrica existentă pe terenul de lângă Piaţa Obor mai este valabilă doar un an, se va avea în vedere relocarea activităţii după expirarea acestei perioade. În ceea ce priveşte terenul de 10 hectare din centrul Capitalei, în acest moment există o serie de litigii, însă după soluţionarea lor investitorul va întocmi un plan de acţiune referitor la acest spaţiu’, a afirmat Stan Popa.

Vicepreşedintele AVAS a făcut referire, totodată, la o altă societate comercială aflată în insolvenţă – respectiv Fortus Iaşi, unde lucrurile sunt încă în faza de observaţie.

‘Am întocmit un program de reorganizare, pentru a evidenţia exact partea viabilă a societăţii Fortus şi pentru a găsi investitori care pot asigura continuarea activităţii de producţie. Guvernul a aprobat preluarea anumitor creanţe de la ANAF, deoarece se doreşte ca AVAS să aibă o altă abordare legată de readucerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale’, a mai spus Stan Popa.

Potrivit acestuia, portofoliul AVAS cuprinde în acest moment peste 300 de societăţi comerciale privatizabile, cu capital majoritar sau minoritar de stat.
Sursa: Agerpres