”Zece zile este termenul maxim al negocierilor pentru privatizare prevăzut în HG 577/2002, plus dreptul instituţiei publice implicate, MECMA, de a stabili o dată limită conform caietului de sarcini, anunţată şi public. De asemenea, sunt declaraţiile publice făcute permanent de ambele părţi ce urmăresc respectarea acestui termen. Nimeni nu a fost obligat să ofere plata la semnare, dar odată făcută oferta şi menţinută până vineri, 28 septembrie, respectiv, ea nu mai poate fi modificată”, a explicat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Bruxelles, că luni expiră termenul până la care Dan Diaconescu trebuie să depună banii pentru privatizarea Oltchim, iar dacă nu va depune cei 45 de milioane de euro, se consideră practic că nu se va putea încheia contractul cu acesta.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei.