Operatorul aerian, deţinut ca şi mult mai cunoscuta companie Emirates, de Guvernul din Dubai, este linia aeriană accesibilă a emiratului, înfiinţată în 2009, şi care operează în prezent 45 de destinaţii din Africa, Europa, Orientul Mijlociu, Oceanul Indian şi Asia cu cele 24 de aeronave Boeing 737-800 din flota sa.

Primul zbor al liniei aeriene a fost Dubai – Beirut, pe 1 iunie 2009, şi de atunci compania s-a dezvoltat exponenţial, potrivit Agerpres.

În Europa Centrală şi de Est, FlyDubai asigură legătura dintre emirat şi multe oraşe, înclusiv Bucureştiul, cu 78 de zboruri regulate către destinaţii precum: Belgrad (Serbia), Donetsk (Ucraina) şi Harkov (Ucraina) precum şi oraşe importante din Armenia, Georgia şi Federaţia Rusă.

Compania va opera patru zboruri săptămânale pe ruta Bucureşti – Dubai, la un cost plecând de la 440 de euro, cu toate taxele incluse. În preţul biletului vor fi incluse 7 kilograme bagaj de cabină, 20 de kilograme bagaj de cală, dar şi servicii de catering şi posibilitatea alegerii scaunului contra cost.

Compania a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Dubai.