Din altarul amenajat în aer liber, acoperit cu un covor verde şi înconjurat de cedri, simbol al Libanului, şi de măslini, simbolizând pacea, Suveranul Pontif a declarat că ”a sluji justiţia şi pacea într-o lume în care violenţa nu încetează să-şi extindă cortegiul morţii şi al distrugerilor este o urgenţă pentru a ne angaja într-o societate fraternă, pentru a făuri comuniunea”, potrivit Agerpres.
După ce a parcurs cu papamobilul străzile capitalei, Suveranul Pontif, îmbrăcat într-o mantie verde, s-a urcat în altarul instalat pe esplanada şantierului naval din capitală, sub acordurile imnului religios al ritului maronit.
În discursul său de bun venit, patriarhul maronit, monseniorul Beshara Rai, a declarat că această vizită pastorală, care intervine într-un moment al transformărilor radicale ce ameninţă securitatea şi stabilitatea, este plină de speranţă.
În timpul slujbei, Suveranul Pontif le va înmâna prelaţilor locali documentul religios semnat vineri la Patriarhia Maronită din Harisa. Zeci de mii de credincioşi asistă la slujbă, îmbrăcaţi în alb şi galben, culorile Vaticanului.
Duminică se încheie vizita de trei zile a Papei Benedict al XVI-lea în Liban, prima în această ţară în cei şapte ani de Pontificat.