“Nu cred că am asistat deja la ceea ce este mai rău în ţări ca Spania şi Grecia (…) au probleme atât de grave încât Europa se va afla într-o postură dificilă în următoarele şase până la 12 luni”, a avertizat Borg.

Ministrul suedez de finanţe, a cărui ţară nu face parte din zona euro, a declarat că nu ar fi surprins dacă Grecia se va vedea nevoită să părăsească zona euro într-un viitor previzibil. În opinia sa, chiar în cazul unui “sprijin amplu” faţă de această ţară în Europa, “nu se poate exclude posibilitatea ca Grecia să se găsească în situaţia de a părăsi (zona) euro în şase, nouă sau 12 luni”.

“Băncile din Europa sunt pregătite pentru problemele cu Grecia”, a spus el, recunoscând că lucrurile ar putea deveni “mult mai complicate în Europa”.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la Grecia, EFE transmite că principalele sindicate din această ţară au protestat sâmbătă după-amiază la Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării, împotriva noilor măsuri de austeritate pe care le are în vedere guvernul condus de conservatorul Andonis Samarás.

Protestele au fost convocate de GSEE şi ADEDY, principalele confederaţii sindicale din sectorul privat şi public, profitând de faptul că sâmbătă începe la Salonic (nord) Târgul Internaţional de Comerţ, unde în mod tradiţional liderii eleni îşi prezintă an de an viziunea privind politica economică.

Sursa: Agerpres