Documentul a fost semnat de generalul-maior Fănică Cârnu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, şi de omologul lui bulgar generalul-maior Konstantin Popov, se afirmă într-un comunicat al Ministerului bulgar al Apărării.

Acordul tehnic stabileşte modul şi procedurile de efectuare a zborurile transfrontaliere de poliţie aeriană şi de garantare a siguranţei şi bunei coordonări a zborurilor efectuate cu avioane de vânătoare. Implementarea acordului va crea condiţiile pentru o reacţie eficientă faţă de diferitele ameninţări aeriene şi va contribui la eforturile de securizare a flancului de sud-est al NATO. Acest acord tehnic se bazează pe acordul interguvernamental semnat la data de 12 octombrie 2011 la Bucureşti care a fost deja ratificat de parlamentele celor două ţări şi a intrat în vigoare la 27 iulie 2012.

La Sofia, miniştrii Dobriţoiu şi Anghelov au mai discutat subiecte legate de cooperarea militară bilaterală, perspectivele pentru lărgirea acestei cooperării, securitatea regională, precum şi subiecte actuale din agendele NATO şi UE.
Sursa: Agerpres