Înainte de Capitală, Orientul Express-ul a făcut un popas şi în Sinaia, unde pasagerii au în program vizitarea castelului Peleş dar şi a altor obiective turistice ale oraşului; trenul tranzitează România în perioada 2 – 10 septembrie. Marţi, de la ora 9.00,  îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul. Trenul, compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an (din 2000 şi până în prezent), un voiaj de lux cu acest tren special comandat, pe ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia.

Preţul unui bilet la Orient Express depăşeşte 6.000 de euro.