Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale Sindicale ”Solidaritatea Metal”, Gheorghe Sora, obiectivul principal al discuţiilor este menţionarea în scris a rezultatelor negocierilor purtate cu reprezentanţii MECMA, documentul urmând să fie semnat de ambele părţi.
Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale ”Solidaritatea Metal” pichetează, miercuri, de la ora 11.00, sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), de pe Calea Victoriei, principalele revendicări fiind legate de lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pentru anii 2011 şi 2012, dar şi neplata sumelor destinate activităţilor speciale obligatorii pentru anul 2012, potrivit Agerpres.
”Deşi reprezentanţii Ministerului Economiei ne-au promis încă de acum două săptămâni că ne vor vira fondurile prevăzute în OG 95/2012, noi nu am primit niciun leu până în prezent. De la începutul anului, angajaţii din producţia pentru apărare încasează numai 40-50% din salariul lunar, în cazul Uzinei de la Sadu fiind vorba de doar 400 lei, iar în cazul Uzinei de la Zărneşti se încasează numai 500 lei, faţă de 1000 lei, cât ar fi trebuit să primească în mod normal. Este evident că oamenii nu pot trăi cu aceşti bani şi de aceea au ieşit să protesteze în stradă”, a declarat Constantin Bucuroiu, preşedintele Sindicatului ‘Dreptatea’ Automecanica Moreni şi preşedintele filialei ”Cartel Alfa” Dâmboviţa.