Tehnologia, patentată în Rusia, identifică cele mai importante informaţii ale utilizatorului şi blochează accesul la ele, dacă telefonul este furat sau pierdut.

Practic, cu ajutorul noului sistem de protecţie, sunt analizate datele stocate pe dispozitivul mobil şi sunt identificate toate informaţiile confidenţiale, care pot cauza cele mai mari prejudicii: mesajele SMS şi MMS, datele legate de aplicaţii, precum şi o selecţie a fişierelor individuale.

Kaspersky Mobile Security, soluţia de securitate dedicată dispozitivelor mobile, include un sistem care protejează datele utilizatorilor, în eventualitatea în care tabletele/smartphoneurile sunt pierdute sau furate. Metoda obişnuită de securizare presupune trimiterea unei comenzi prestabilite, care blochează dispozitivul sau şterge toate datele de pe el.

Noua tehnologie poate deosebi informaţiile personale de alte fişiere care nu sunt la fel de valoroase, în aşa fel încât datele confidenţiale sunt protejate fie prin blocarea accesului la ele, fie prin selectarea şi ştergerea lor din memorie.

Potrivit sursei citate, Kaspersky Lab are la activ trei brevete pentru tehnologii de securitate destinate mediului business, iar peste 110 tehnologii avansate dezvoltate de către companie sunt brevetate în: Rusia, SUA, Europa şi China.

De asemenea, alte 160 de patente Kaspersky Lab se află în aşteptare în diferite ţări ale lumii.

Kaspersky Lab, cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa, oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam.

Sursa: Agerpres