Renault vrea să majoreze capacitatea fabricii la 500.000 de motoare, de la 400.000 în prezent, a anunţat Olivier Murguet la inaugurarea unei linii de producţie şi asamblare în sudul statului Parana. Anul trecut au fost produse aici aproximativ 336.000 motoare de către alianţa Renault-Nissan pentru ţările Americii Latine.
Investiţia vine după ce anul trecut şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a anunţat că cei doi producători auto vor investi împreună 1,8 miliarde de dolari în Brazilia, unde companiile vor introduce 23 de modele noi, pentru a profita de avansul pieţei auto braziliene. Potrivit Agerpres, Renault va investi 285 milioane de dolari în expansiunea fabricii din statul Parana, iar producătorul auto nipon Nissan va investi 1,5 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Brazilia, pentru a-şi tripla până în 2016 cota de piaţă în cea mai mare economie din America Latină.
Cei doi producători auto intenţionează să-şi majoreze producţia auto combinată la 580.000 vehicule în următorii cinci ani. De aceea, a explicat Ghosn, alianţa Renault-Nissan speră să-şi majoreze cota de piaţă de la 6,5% la cel puţin 13% până în 2016. ”Brazilia are un mare potenţial, în special Rio de Janeiro”, a declarat Carlos Ghosn, care este născut în Brazilia. În prezent, Renault deţine 44,3% din partenerul său nipon, iar Nissan deţine 15% din acţiunile companiei franceze. Vânzările Renault pe plan mondial au crescut anul trecut cu 14%, iar vânzările Nissan, cu 21,5%.