„Trebuie să fim pregătiţi pentru o creştere a provizioanelor şi creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar pe fondul deprecierii leului”, a spus Chichiţă.
După ce anul trecut OTP a fost prima bancă venită cu un plan concret de sprijinire a clienţilor afectaţi de creşterea cursului francului elveţian, acum spune că e pregătită pentru creşterea euro.
„Noi am luat în calcul prin departamentul de risc astfel de schimbări, un curs euro de 4,60 lei sau chiar mai mare. Sperăm să se stabilizeze la valorile actuale şi să fie o mişcare temporară. Suntem pregătiţi să ne ajutăm clienţii. Aceştia trebuie să se adreseze băncii pentru orice problemă intervenită şi le găsi soluţii individuale, de genul reeşalonărilor, rescadenţărilor sau altele combinate”, a explicat şeful retailului din OTP Bank România.
Astăzi, cursul oficial al euro a sărit de 4,60 lei, BNR anunţând un nou maxim istoric, de 4,6009 lei. Asta după ce vineri cursul se dusese în această zonă pe piaţa interbancară.
Anul trecut, OTP şi-a sprijinit clienţii cu credite în franci elveţieni când cursul acestuia ajunsese la 4 lei, oferindu-le timp de şase luni o dobândă cu 1 punct procentual mai mică, adică o rată semnificativ mai mică timp de jumătate de an.