Un grup de turişti chinezi s-a îmbarcat joi în avion în oraşul Yanji /nord-est/ şi a aterizat la Phenian, potrivit cotidianului Rodong Sinmun, organul de presă al Partidul Muncitorilor din Coreea.

Mass-media chineză a anunţat că ruta aeriană cu destinaţia Muntele Kumgang va opera în toate zilele de luni şi vineri pentru a transporta turişti locali.

Nu este vorba de o cursă directă. Avioanele care decolează din Yanji aterizează la Phenian, de unde turiştii se îmbarcă într-un aparat care îi transportă în portul Wonsan. O excursie de cinci zile în regiunea turistică nord-coreeană costă aproximativ 4.500 yuani , echivalentul a 706 dolari.

Este pentru prima dată când RPDC lansează o cursă regulată având ca destinaţie Muntele Kumgang, până acum turiştii chinezi fiind transportaţi în zonă la bordul unor curse charter.

Un program turistic adresat turiştilor din Coreea de Sud a fost suspendat în 2008, după ce o turistă sud-coreeană a fost împuşcată mortal de un militar nord-coreean, în apropierea Muntelui Kumgang.
Sursa: Agerpres