Proiectul oferă primele soluții de optimizare a consumurilor, în special prin reabilitarea și modernizarea unor echipamente din uzină, dar și prin funcționarea integrată a acestora. Astfel, unele dintre instalațiile vechii fabrici vor fi înlocuite și se va trece la automatizarea sistemului de producere a apei menajere și a celei folosite în producție. O altă etapă prevede implementarea unor soluții “green energy” – becuri cu led, senzori de prezență și temporizatoare, atât în zona de birouri, cât și în mediul de producție. Proiectul urmărește și refacerea hidroizolației și a izolațiilor termice ale halelor de producție, pentru eliminarea pierderilor și, implicit, reducerea consumului de gaze.
După finalizarea auditului energetic, specialiștii VINCI Facilities România vor propune un plan de investiții pentru reducerea consumurilor. Primele estimări se cifrează la circa 200.000 de euro pe termen mediu, urmând ca în circa cinci ani, prin refacerea integrală a izolațiilor halelor și prin înlocuirea unor echipamente, nivelul investițiilor să depășească 2 milioane de euro.
“ Remodelarea proceselor, începută în urmă cu aproape un an și continuată firesc cu acest proiect de eficientizare energetică,  repune Vulcan pe calea performanței.  Nu este un proiect ușor, având în vedere vechimea instalațiilor noastre”, afirmă Adrian Volintiru, directorul general al Vulcan.
Vulcan și Vinci Facilities România au încheiat în luna septembrie a anului trecut un contract de servicii complete de mentenanță industrială (facilities management). Acest lucru a însemnat economii de peste 10% ale cheltuielilor administrative pentru Vulcan. Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa în acest sector, și unul dintre liderii mondiali.
La nivel internațional, VINCI Facilities are peste 8000 de angajaţi în mai mult de 20 de ţări, cifra de afaceri realizată în 2011 fiind de 1,2 miliarde de euro.