”Duminică, fiecare cetăţean care vrea să rămână în Europa şi în zona euro trebuie să susţină PASOK la urne”, a spus preşedintele PASOK la ultimul său miting, organizat în piaţa Syntagma. La actualele alegeri legislative, 32 de partide vor încerca să obţină locuri în Parlament. Venizelos a insistat pe miza scutinului: ”Totul se joacă duminică. Viaţa. Securitatea. Viitorul fiecărei familii greceşti şi al ţării întregi”.
Socialiştii, care au câştigat ultimele alegeri legislative, din 2009, sunt depăşiţi în sondaje de conservatorii din Noua Democraţie. Evangelos Venizelos speră totuşi ca partidul său, slăbit de politica drastică de austeritate din ultimii doi ani, să obţină duminică cele mai multe voturi.
Fostul ministru al Finanţelor, care a încheiat în luna martie negocierile delicate asupra celui de-al doilea împrumut al ţării şi ştergerea unei părţi din datorie, a spus că reprezintă un partid ”responsabil şi realist”, gata să guverneze cu toate forţele ”pro-europene” din ţară. Toate sondajele arată că o coaliţie guvernamentală între socialişti şi conservatori este aproape inevitabilă. (sursa: Agerpres)