Hidrosind a făcut cunoscută poziţia sa referitoare la ne-constituţionalitatea OUG 109 / 2011 privind guvernanţa corporativă şi a sesizat misiunii modul incorect în care decurge procesul de recrutare a directorului general la Hidroelectrica.
”Am înştiinţat comisia despre faptul ca nu am primit niciun răspuns la sesizările adresate factorilor de răspundere din România, consecinţa fiind adresarea unei plângeri către Comisia Comunităţilor Europene pe acest subiect. Hidrosind doreşte un manager profesionist la Hidroelectrica, din interiorul sistemului, cu un contract de management corespunzător, şi nu un aşa-zis manager privat selectat, care să răspundă tot la comenzile unor grupuri de interese”, au spus reprezentanţii Hidrosind, citați de Agerpres.
În ceea ce privește subiectul contractelor cu ”băieţii deştepţi”, Hidrosind şi-a exprimat rezervele cu privire la dorinţa reală a Guvernului României de a încheia aceste contracte înainte de termen. ”Ţinta imposibil de atins stabilită echipei din Hidroelectrica care renegociază de luni bune aceste contracte cu rezultate satisfăcătoare pentru situaţia actuală a Hidroelectrica, dar neacceptate de minister, precum şi continua amânare a termenului la care Guvernul trebuia să facă publică opinia Ministerului de Justiţie referitoare la aceste contracte îndreptăţeşte să credem că Guvernul României nu vrea să se implice, iar responsabilitatea pe acest subiect este pasată Comisiei Europene”, au mai spus reprezentanții Hidrosind.
Aceștia au adăugat că au prezentat misiunii comune şi modul în care ei consideră că Actele Adiţionale semnate în 2010 de prelungire a contractelor respective pot fi anulate în instanţă.