La întâlnirea de pe 17 mai vor participa mari publisheri şi reprezentanti ai companiei Piano Media, care este considerată un model de success pentru monetizarea continutului online.

 Moderatorul intalnirii va fi Stefan Voinea, reprezentant al "Gazetei de Sud"  iar invitati speciali vor fi Tomas Bella, CEO şi Jan Cifra, Head of Business Development & CFO, Piano Media.

 Proiectul Piano Media a fost iniţiat în Slovacia şi are şanse să se extinda în mai multe teritorii, propunând un model flexibil de plată pentru articole. Sistemul a fost posibil în urma unirii mai multor publisheri care au trecut peste concurenţă într-un scop comun, acela de a educa piaţa şi de a obişnui consumatorii că trebuie să plătească pentru un conţinut de calitate.

RoNewMedia va avea loc peste 2 săptămâni, între 16 şi 18 mai, şi va fi cel mai amplu eveniment dedicat industriei digitale organizat până acum în regiune. Vor participa timp de 3 zile multe companii majore ale industriei digitale, printre care Facebook, Skype, Yahoo, Google, MSN, BBC, Thomson Reuters şi mulţi alţii.