Procentul este la jumătate față de perioada Crăciunului, când 30% dintre companii își fidelizează angajații astfel. Potrivit Edenren, licerul pieței de tichete (peste 30.000 de companii colaborează cu această companie), 20% din salariaţii din mediul privat se pot aştepta să primească de Paşte tichete sau carduri cadou, cu o valoare medie de 150 de lei.

De Paşte, tichetele şi cardurile cadou pe care companiile le oferă salariaţilor beneficiază de facilităţi fiscale importante. Sumele acordate în tichete şi carduri cadou  sunt scutite de plata tuturor taxelor sociale salariale şi patronale, adică peste 10 tipuri de taxe. Astfel, faţă de varianta acordării de prime sau bonusuri în bani, tichetele şi cardurile cadou au un cost final cu până la 35% mai mic pentru companii.
 
Tichetele cadou există în România din anul 2004, fiind şi  pot fi cheltuite în peste 40.000 de magazine de toate tipurile, în toată ţara. Tichetele cadou sunt în prezent pe locul al treilea în topul celor mai utilizate beneficii extrasalariale în România