Radu Graţian Gheţea, preşedintele ARB consideră că băncile comerciale trebuie să identifice surse alternative pentru a susţine creditarea, iar finanţarea din resurse interne este o ţintă importantă, arată Agerpres. 
”Consider că ar trebui încurajată economisirea pe termen lung, pentru a asigura resurse pentru acordarea de finanţări pe termen lung, iar acest lucru s-ar putea realiza inclusiv prin stimulente de natură fiscală.
Trebuie abordată tema economisirii interne fără însă a afecta consumul, fiind necesare politici de echilibrare a acţiunilor de stimulare a economisirii şi creşterii consumului pe baze sănătoase”, explică Gheţea, care vede o soluţie prin ‘lansarea de obligaţiuni corporative pe piaţa de capital’.
‘Obligaţiunile corporative pe piaţa de capital pot deveni un instrument eficient pentru finanţarea activităţii companiilor. În plus, introducerea de obligaţiuni garantate cu creanţe imobiliare şi creanţe asupra sectorului public ar permite instituţiilor de credit să atragă resurse financiare la un cost mai scăzut decât prin alte instrumente, ceea ce ar putea conduce la diminuarea costurilor creditării ipotecare şi către sectorul public’, consideră preşedintele ARB.