Wizz Air va opera începând cu 23 iunie 2012 zboruri de două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă, spre Milano-Bergamo (Italia).

Wizz Air, care deja operează zboruri către Milano Bergamo de la Aeroportul din Timişoara, va adăuga un nou aeroport în regiune pentru a deservi cererea mare pentru zboruri din Arad către nordul Italiei, o destinaţie populară atât pentru călătoriile business cât şi pentru petrecerea timpului liber. Noua rută care va fi operată în zilele săptămânii se adaugă celei oferite din Timişoara. Wizz Air consideră deschiderea acestei rute ca o investiţie iniţială pentru a extinde serviciile între România şi Nordul Italiei, o oportunitate realizată în colaborare cu managementul aeroportului şi oficialii Consiliului Judeţean Arad. Aeroportul Internaţional Arad este al 5-lea aeroport din România de pe care sunt operate zboruri Wizz Air, iar această extindere consolidează poziţia de cea mai mare linie aeriană din România.

Pentru a marca deschiderea noii rute, Wizz Air va oferi locuri promoţionale de la Arad spre Milano Bergamo, la un tarif de 93 RON, pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse.  “Românii folosesc serviciile Wizz Air pentru că ştiu că vor experimenta călătoriile plăcute cu avionul la tarife mai mici decât ale competitorilor. Acum, locuitorii din Arad şi din împrejurimi vor fi mai aproape de o destinaţie turistică sau de business de clasă mondială. Oraşul şi-a crescut atractivitatea ca hub al industriei şi al turismului în partea de vest a ţării. Ne menţinem angajamentul pentru a deservi regiunea şi estimăm o creştere a operaţinilor în viitor”, a declarat György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air.

1 martie 2012

„Odată cu sosirea companiei Wizz Air, Aeroportul Arad îşi intră în drepturi,

redevenind o adevărată poartă spre Europa şi dând posibilitatea pasagerilor

din judeţul Arad şi nu numai, de a călători în străinătate la preţuri convenabile.

Aeroportul Arad beneficiază de o poziţie favorabilă, având legături excelente cu

noua autostradă, fiind foarte accesibil pentru pasageri” a declarat Nicolae Ioţcu,

preşedinte Consiliul Judeţean Arad.

„Reintrarea Aradului în circuitul aerian internaţional va aduce numeroase beneficii

la nivelul întregului judeţ prin faptul că potenţialii pasageri din Arad dar şi cei

din judeţele vecine, aşa cum experienţa ne-a confirmat-o şi în trecut, vor avea

posibilitatea de a călători în străinătate la preţuri convenabile. Nu este de neglijat

nici aportul adus economiei judeţului prin faptul că mii de turişti străini vor vizita

atât oraşul Arad cât şi regiunea”, a declarat Dan Bălăcel, director Aeroportul Arad.