Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane de euro, din care două milioane sunt din fonduri europene, iar cealaltă jumătate din fonduri proprii.

Investițiile acționarilor Bega Grup, Marius și Emil Cristescu, continuă și pe vremuri de criză, “chiar dacă investițiile le facem acum preponderent din fonduri proprii deoarece dobânzile solicitate de bănci pentru credite sunt mult prea mari”, ne-a declarat Marius Cristescu. Proiectul se ridică la o valoare de peste patru milioane de euro, din care cei doi frați au obținut aprobare pentru finanțare europeană nerambursabilă de două milioane de euro. După cum spune Marius Cristescu, construcția va fi gata în vara anului viitor. 

Centrul comercial Bega Shopping Center găzduieşte primul supermarket din Timişoara. Cel de-a doua unitate Carrefour din oraşul de pe Bega va fi deschisă tot într-un centru deţinut de cei doi fraţi.

Un milion de euro în centre SPA

Pe lângă cele zece milioane de euro investite în ultimii trei ani în extinderea și modernizarea hotelului Timișoara de cinci stele, din același oraș, cei doi bănățeni au mai investit pe finalul lui 2011 și începutul lui 2012, încă 600.000 de euro în centru SPA al acestui hotel. Centrul SPA va fi gata în iunie 2012. Hotelul a fost extins recent de la 140 la 220 de camere și deține cel mai mare centru de conferințe din Timișoara, de 1.500 de locuri.

Nici investițiile în vestitul Arsenal Park de la Orăștie nu au fost uitate. Cei doi frați au investit aici 400.000 de euro în centrul SPA, care va fi gata în luna martie 2012. Menționăm că, ambele centre SPA sunt realizate prin investiții din fonduri proprii care totalizează un milion de euro, conform datelor comunicate de Marius Cristescu.

Marius şi Emil Cristescu au împreună o avere estimată în ediţie de anul trecut a Top 300 Capital la 410-440 milioane de euro şi se poziţionează pe locul 12, în scădere faţă de ediţia precedentă.