Declaraţiile lui Dinu Patriciu privind disponibilizarea a 600.000 de angajaţi din sectorul public, părerile jucătorilor imobiliari cu privire la programul „Prima Casă” şi creşterea salariului minim doar până la 650 lei, în 2010, sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

600.000 de bugetari ar trebui daţi afară din sistemul public, crede omul de afaceri Dinu Patriciu. În opinia sa, disponibilizările anunţate de executiv sunt insuficiente, potrivit money.ro.

Principalele avantaje ale programului guvernamental „Prima Casă“ sunt costurile mici de accesare a creditelor, garanţia statului şi creşterea încrederii populaţiei în piaţa imobiliară, iar la capitolul dezavantaje intră în principal orientarea cu precădere către segmentul apartamentelor vechi şi faptul că este gestionat de stat, anunţă capital.ro.

Cezar Corâci, preşedinte UGIR-1903, a declarat joi că salariul minim va creşte din 2010, dar nu crede că la 705 lei, aşa cum prevăd guvernanţii, ci ar putea ajunge la 650 lei, informează dailybusiness.ro.

Alte titluri importante din economie

BNR a injectat în piaţă 8,4 mld. lei prin repo la o săptămână (wall-street.ro)

George Copos negociază cu germanii pentru vânzarea FC Rapid (zf.ro)

Topul celor mai scumpe 10 maşini de epocă vândute vreodată într-o licitaţie publică (money.ro)

CFR SA propune desfiinţarea a 4 regionale şi o mie de concedieri (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.