Menţinerea monitorizării asupra României potrivit recomandării raportului de justiţie, clauzele care trebuie respectate la semnarea unui contract pentru cumpărarea unei locuinţe noi şi declaraţiile lui Pogea privind impozitul forfetar sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Raportul pe justiţie privind România şi Bulgaria, întocmit de către Comisia Europeană şi a cărui prezentare a avut loc la Bruxelles, recomandă menţinerea monitorizării în continuare a României, dar nu pomeneşte nimic despre aplicarea clauzei de salvgardare, anunţă capital.ro.

Atunci când cumperi o locuinţă în stadiul de construcţie, contractul de vânzare-cumpărare pe care îl semnezi împreună cu dezvoltatorul trebuie să fie cât mai transparent, fără clauze ascunse sau în defavoarea ta. Iată care sunt cele mai importante „capcane” pe care le poate conţine un astfel de contract, potrivit wall-street.ro.

În ciuda înteţirii reacţiilor politice şi ale mediului de afaceri împotriva impozitului minim pe veniturile firmelor, mai cunoscut ca impozitul forfetar, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, nu este dispus să dea nici un pas înapoi, conform money.ro.

Alte ştiri importante din economie

Românii merg mai puţin cu maşina: MOL spune că vânzările de carburanţi au scăzut cu 10% (zf.ro)

Blaga: Nu vom cumpăra locuinţe de la dezvoltatori (dailybusiness.ro)

„Prima Casa” sau un credit ipotecar clasic? (wall-street.ro)

Medicii şi inginerii pleacă afară pe poziţii sub calificarea lor (standard.ro)

Ardaf, Uniqa România şi Asiban, peste 50% din pierderile industriei în 2008 (financiarul.com)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.