La alegerile de duminică, două grupări "populiste" și-au asigurat un număr confortabil de voturi în parlamentul național, informează cursdeguvernare.ro și dw.com.

Formațiunea "Independenții" (DU), considerată de "extremă dreaptă", a obținut 18,4% din voturi, iar grupul anti-monarhic "Lista Deschisă", catalogat de "extremă stângă" a obținut 12,6%.

Coaliția de guvernare, aflată la putere de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, nu poate fi totuși detronată: național-conservatorii reuniți în Partidul Progresului Popular au câștigat scrutinul parlamentar cu 35,2%, iar Uniunea Patriotică Creștin-Democrată a obținut 33,7%.

”Rezultatul final al scrutinului arată victoria DU, care nu este însă atât de categorică pe cât spera acest partid”, afirmă Wouter Veenendaal, profesor de științe politice la Universitatea Leiden din Olanda.

Liechtenstein, oficial Principatul Liechtenstein, este un microstat germanofon din Europa Centrală. Este o monarhie constituțională cu rang de principat, condus de principele de Liechtenstein.

Are o populație de circa 37.000 locuitori și o suprafață de 160 kilometri pătrați.

Liechtenstein se învecinează cu Elveția la vest și la sud și cu Austria la est și la nord. Are o suprafață puțin mai mare de 160 km² și o populație de circa 37.000 de locuitori. Împărțit în 11 comune, capitala sa este Vaduz, iar cel mai mare oraș este Schaan.

Economic, Liechtenstein este pe locul al treilea în lume la produsul intern brut pe cap de locuitor ajustat după paritatea puterii de cumpărare, după Qatar și Luxemburg, și pe locul 1 în valoare absolută. Rata șomajului este una din cele mai mici din lume, de 1,5%.