Premierul Emil Boc a declarat, azi, la Arad, că Guvernul a primit răspuns de la 16 bănci care doresc să se implice în programul „Prima Casă” şi că acesta va începe mai devreme decât era prevăzut, respectiv până la finele lunii iunie.

„Acest program va intra în vigoare chiar în această lună, la sfârşitul lunii iunie, mai devreme decât ne-am fi aşteptat noi, datorită eforturilor pe care Ministerul Finanţelor le-a făcut şi în urma parteneriatului pe care l-am deschis cu băncile comerciale”, susţine Emil Boc.

Boc: „Vor mai scădea dobânzile…”

Premierul spune că a primit confirmarea că 16 bănci comerciale sunt interesate să intre în acest program, respectând condiţiile impuse de Guvern, avans de maximum 5% pentru cumpărarea primei case şi o dobândă cu mult mai mică decât cea existentă în momentul de faţă pe piaţă, având în vedere că statul preia toate condiţiile neexecutării creditului.

Boc a adăugat că „imediat” va fi elaborat actul normativ cu toate aceste condiţii care au fost puse băncilor şi s-a declarat convins că, odată derulat programul, „vor mai scădea dobânzile, având în vedere şi o competiţie specifică economiei de piaţă pentru acest domeniu”.

„Prima Casă”, nu doar pentru tineri

Şeful Executivului a declarat că programul nu este exclusiv pentru tineri, dar că „este cu preponderenţă pentru ei”.

„ANL are o ţintă deja, pentru tinerii sub 35 de ani. Toţi cei care nu au o casă în proprietate sunt eligibili pentru acest proiect”, a spus Boc.

Guvernul face şi el 16.000 de locuinţe în 2 ani

Emil Boc a adăugat că, odată început acest program, Guvernul nu renunţă la celelate programe care vizează construcţia de locuinţe.

„Guvernul României are anul acesta spre finalizare 6.000 de locuinţe ANL şi sociale, iar în anul 2010 – 10.000 de locuinţe ANL şi sociale”, a spus premierul.

Executivul a anunţat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Programul „Prima Casă”, balon de oxigen sau capcană electorală?.