Materialul este legat de vizita pe care ministrul român al turismului şi dezvoltării regionale, Elena Udrea, i-a făcut-o prințului Charles, ocazie cu care aceasta şi-a exprimat aprecierea faţă de prinţul de Wales pentru sprijinul acordat campaniei menite să protejeze ultima regiune cu adevărat sălbatică din Europa, în Munţii Carpaţi, respectiv pentru că a dat o mână de ajutor în atragerea turiștilor în România.

Ziarul britanic notează că, după ce s-a întâlnit recent cu prinţul la Clarence House, Elena Udrea l-a descris ca pe ‘un bărbat minunat’ care este perceput ca un erou în România. Prinţul Charles ”a făcut mai mult pentru imaginea României, decât oricare dintre noi”, a declarat Udrea. The Daily Telegraph mai consemnează o declaraţie a ministrului român: ”Entuziasmul său pentru ţara noastră a reprezentat o inspiraţie”.

Prinţul Charles, o rudă îndepărtată a lui Vlad Ţepeş, după cum titrează ziarul, este pasionat de regiunea carpatică şi deţine două proprietăţi în această zonă, ambele fiind transformate în case de oaspeţi. Într-un documentar recent difuzat de Travel Channel, Wild Carpathia, prinţul Charles a declarat că este vital ca nesfârşitele păduri din această zonă să fie protejate de tăietorii de lemne, salvându-le astfel de la soarta pe care au avut-o cea mai mare parte din pădurile din Marea Britanie. ”Dacă vom continua la fel (ca în Marea Britanie), vom termina în distrugere şi oamenii vor spune mai târziu: ‘Le vrem înapoi’”, a spus el.

Ministrul Udrea spune că prinţul Charles a contribuit la focalizarea atenţiei asupra uneia dintre cele mai neobişnuite destinaţii de vacanţă din Europa şi că sprijinul acestuia s-a armonizat cu eforturile ei de a prezenta România drept o destinaţie ”verde”, potrivită pentru vacanţe în natură. Există ceva unic în legătură cu Carpaţii, spune ministrul Udrea, care consideră că Delta Dunării este un alt loc în România apreciat de iubitorii de natură şi păsări.  ”Mulţi britanici au văzut probabil ţări precum Franţa, Spania şi Italia, dar România este ceva diferit. Aici veţi găsi o fuziune între trecut şi prezent; adevărata sălbăticie – şi şansa reală de a vedea un urs brun”, declară ministru.
Sau chiar pe moştenitorul tronului (britanic n.red), completează cotidianul The Daily Telegraph.