Pachetul de circa 64 milioane de acţiuni a fost achiziţionat în cea mai mare parte în trimestrul al treilea şi a costat 10,7 miliarde dolari, a declarat Buffett azi la CNBC. Aceasta însemnă că Berkshire a plătit pe medie 167,19 dolari/acţiune, comparativ cu preţul de închidere de vineri de 187,38 dolari. Acţiunile IBM avansau în predeschiderea de pe New York Stock Exchange până la 188,85 dolari.
“Ei şi-au făcut o foaie de parcurs şi o urmează extrem de bine. Probabil am citit raportul anual al IBM în fiecare din ultimii 50 de ani”, a spus Buffett.
Buffett a secat disponibilul de numerar al conglomeratului Berkshire în ultimele trei luni încheiate pe 30 septembrie, în condiţiile în care acţiunile de pe Wall Street au suferit cel mai mare declin din 2008 încoace. Preşedintele executive al Berkshire a investit 23,9 miliarde dolari în această perioadă, prin achiziţia Lubrizol Corp, cumpărarea unui pachet de acţiuni preferenţiale din Bank Of America şi extinderea portofoliului de acţiuni.
IBM reprezintă o investiţie în domenii precum pieţele emergente şi programe de analiză pentru creşterea veniturilor. Compania a spus că va genera cash flow de 100 miliarde de dolari între 2010 şi 2015 şi va distribui către acţionari 70% din acesta.
IBM şi-a stabilit ca ţintă venituri operaţionale de cel puţin 20 dolari/acţiune la nivelul anului 2015, în creştere substanţială faţă de 13,35 dolari cât previzionează pentru acest an. Software-ul va genera peste jumătate din profitul total al în 2015, potrivit estimărilor IBM. Programele analitice, care ajută la predicţia tendinţelor în afaceri, este de aşteptat să aducă vânzări de 16 miliarde dolari în 2015, în timp ce cloud computing va genera venituri de de 7 miliarde dolari, prognozează IBM.